انواع سازههای صنعتی
سازههای صنعتی یکی از چهار نوع املاک تجاری (صنعتی، خردهفروشی، دفتر و چندکاربره) است. این املاک طبقهبندی گستردهای دارد و شامل انواع مختلفی از ساختمانها میشود. در اینجا توضیحات مختصری در مورد هشت نوع از سازههای صنعتی عمده آوردهایم:
ساختمانهای انبار و پخش
ساختمانهای مخصوص انبار و توزیع سازههای بسیار بزرگ و یک طبقه هستند که اصولاً برای انبارداری و توزیع محصولات از آنها استفاده میشود. این نوع ساختمانها از پانصد مترمربع تا صدها هزار مترمربع را شامل میشود؛ سقفشان تا بیست متر ارتفاع دارد تا بتوان قفسهها و سیستمهای انبار زیادی را در خود جای دهد. ساختمانهای مذکور مقداری فضای دفتری و تعدادی محل برای بارگیری، دربهای مخصوص کامیون و فضای بزرگی برای پارکینگ خودروها تا تریلر تکمحوره دارند. در بعضی از آنها ممکن است از ریل هم بهره برده باشند.
کارخانهها
از تأسیسات تولیدی (همچنین موسوم به ساختمانهای صنعتی بزرگ) برای نگهداری تجهیزات ویژه برای تولید کالا و مواد استفاده میشود. علاوه بر فراهم ساخت برق سه فاز فشار قوی، این ساختمانهای صنعتی دارای قسمت بارگذاری، هوای فشرده یا خطوط آب، باس داک، سیستمهای تهویه و دودکش با ظرفیت بالا، زهکشی کف، مخازن ذخیره و جرثقیل باشند. از دیگر نمونهی این نوع ساختمان میتوان به کارخانه مواد غذایی اشاره کرد که اغلب شامل یخچال، لجنگیر، دیگ بخار، کف شیبدار برای تخلیه آب و دیگر تجهیزات ویژهی تأسیسات غذایی اشاره کرد.
سردخانهها
ساختمانهای تبریدی یا ذخیره سرد جزو ساختمانهای صنعتی ویژه هستند که فضای ذخیرهسازی سرد و وسیعی را، همچون خنککننده (یک درجه سانتیگراد) و فریزر (منفی ۲۳ درجه)، فراهم میسازد. اغلب از این ساختمانها برای مرکز توزیع محصولات غذایی نظیر گوشت، تولید، آمادهسازی مواد غذایی، لبنیات و غیره استفاده میشود.
ساختمانهای خدمات دیجیتالی (مراکز مخابراتی و هاستینگ)
این مراکز جزو ساختمانهای صنعتی بسیار تخصصی است که در جوار خطوط ارتباطات بزرگ با دسترسی به منبع تغذیهی شدیداً بزرگ و اضافه قرار دارد. این ساختمان میتواند برق سرورهای رایانهای و تجهیزات سویچینگ تلکام زیادی را تأمین کند. کف این ساختمانها دارای دالهای مسلح است که میتواند وزن تجهیزات الکترونیکی و رایانهای و نیز ژنراتورهای پشتیبانی و سیستمهای خنک کننده ویژه را تحمل کند. همچنین ممکن است دارای کفهای مرتفعی باشد تا از سیستم خنککننده و کابلهای وسیع حمایت کند. نام دیگر این ساختمانها مراکز سویچینگ، مراکز سایبری، تأسیسات هاستینگ وب و مراکز تلکام است.
ساختمانهای چند کاربره
این نوع از ساختمانهای همهکاره طیف وسیعی از کاربردها را دارند و اغلب برای ترکیب یک الی چند کاربری در تأسیساتی واحد از آنها استفاده میشود، از جمله فضای دفتری، تحقیق و توسعه، محل نمایش کالا، تحقیق و توسعه تولیدیهای سبک (R&D) و حتی برای استفاده در انبارداری و توزیع. این نوع ساختمانها بهدلیل اینکه همهکاره هستند بعضی مواقع در طبقهبندی مجزایی قرار داده میشوند. ساختمانهای مذکور معمولاً سقفی به ارتفاع شش متر دارند و نسبت به ساختمانهای صنعتی بزرگتر درصد فضای بیشتری به دفتر اختصاص داده شده است.
ساختمانهای کارگاهی (تولیدیهای کوچک)
از ساختمانهای منعطف میتوان برای تولیدات کوچک استفاده کرد که به ملزومات کارخانه و فضای فیزیکی گسترده نیازی ندارد، مثلا برای مونتاژ.
ساختمانهای تحقیق و توسعه
ساختمانهای منعطف جزو تأسیسات محبوب در صنایع فناوری، نظیر رایانهها لوازم الکترونیکی و بیوتکنولوژی، هستند. چون به شکل مؤثر ترکیبی از دفتر، فضای تولیدی و انبار را در یک فضا فراهم میآورند. غالباً کسانی که این نوع ساختمانها را ترجیح میدهند مایل هستند در پارک تجاری پردیسمانند فعال باشند که دارای مناظر گسترده، طراحی معماری مشترک و فضای بسیاری برای پارک خودرو و فضای باز باشد.
ساختمانهای نمایشگاهی
ساختمانهای نمایشگاهی نیز مانند ساختمانهای منعطف دارای سازه و طرحی اصلی است و فضای نمایش کالا را با محل ذخیره و توزیع بزرگی ترکیب ساخت است. معمولاً ۵۰٪ از فضای داخلی به نمایش کالا اختصاص داده میشود.
آزمایشگاههای بیوتک
ساختمانهای بیوتک جزو ساختمانهای منعطف ویژه هستند که طیفی از فضای آزمایشگاهی را در خود دارد. در این ساختمانها مواد شیمیایی، داروها و مواد یا مواد بیولوژیکی دیگر آزمایش و بررسی میشود. این نوع ساختمان به سیستم لولهکشی و توزیع آب گسترده، تهویه مستقیم و تجهیزات خاص لولهکشی شده وسیع نیاز دارد. علاوه بر این، بعضی از این ساختمانها کنترلی دمای و رطوبتی دقیق، کنترل گردوخاک و برق فشار قوی نیز دارند. معمولاً این نوع از ساختمانها در محلهای پردیسمانند احداث میشوند و مناظر گسترده با فضای پارکینگ و فضای باز زیادی دارند.
دیدگاهها
Add a comment